Гай зелений шелестить

Ангелина Длинка
Гай зелений шелестить,
Гілочка качається,
А любов, вона така,
Що зі злом не знається!
Стали к святим небесам,
Всі країни земнії,
І молили, а Він чув,
Ту що в Бога вірная!
А за нею чорний птах!
Блискавкою грізною!
Та нещодно нападав!
Але марно! Вірная!
Бог спасав життя людей!
Де той птах зло злющеє!
А любов, вона така,
Що у цім тямущая!
І лиш в небо молитви!
Поряд сестри вірнїї,
Пали чорнії птахи...
Крила погорілії...
А любов, вона така!
Що зі злом не знається!
Бога сильная Рука,
Ним лиш укріпляється!