Уйлар сукмагы

Гулия Илнуровна
Ике кеше, икесе дэ ике торле
Ботенлэй дэ охшаш тугеллэр.
Лэйсэн янгыр явып узгач -
Берсе эйтте: янгыр ул - йорэк сихэте,
Янартучы, чистартучы сулган голлэрне.
Э икенчесе: янгыр ул - су, э хислэр - ялган
Вакытлыча янган учак ул!

Аннан котмэгэндэ кояш чыкты,
Барча доньяны нурга яктыртып.
Берсе эйтте: бу Ходайнын мэрхэмэте,
Чыгар сузылып хэзер салават купере!
Э икенчесе: туйдырды инде бу эссе коннэре!

Гашыйклар узалар житэклэшеп,
Куз алмыйча берсе - берсеннэн.
Берсе этте: ярату хисе, бары китерэ газап!
Гашыйк булмаган булса, булыр иде купкэ яхшырак!
Э икенчесе: бэхетлелэрдер алар, Иншаллаh!

Э юлда бер ир-ат ята аунап...
Кешелэр утэлэр ана кырын карап...
Берсе эйтэ: кара инде син монарга!
Хайвандай исергэн эчеп, ята аунап!
Э икенчесе: бэлкем анын йорэк авыруыдыр?
Чакырыгыз тизрэк табибэ!

Менэ инде кибеткэ керешлей
Берсе сокланды куреп, кэрниздэ ускэн чэчкэлэргэ -
Матурлыкка калды шак катып!
Шул вакыт икенчесе эйтэ: юмаганнар хэтта тэрэзэ!

Ойгэ кайткач: "Тынла..." - дип эйтте ул.
Тын калып, ишетеп сандугач сайравын.
Икенчесе эйтэ шулчак: бу кошлардан
Ойдэ дэ, булмас икэн инде тынгылык!

Берсе ярты гомерен зарланып уткэрде,
Икенчесе сойде доньяны!
Берсесенэ кояш - газаплаучы булса,
Икенчесенэ булды ул, нур сибуче,
Яктыртучы барлык жиhанны!

Менэ шулай инде ничэ еллар
Яшилэр ди бергэ, бер ойдэ
Ике кеше, икесе дэ ике торле -
Ботенлэй дэ охшаш тугеллэр!

30.12.2019г.