9. Я пам ятаю

Дмитрий Арутюнович Романов
Ось день починається знов
І система ламає крила;
У серці псується любов
І ріже мої вітрила.
Той злодій, що душі краде,
Не дістанеш ти душу мою,
Вона ж-бо у захисті йде,
Вона носить небесну зброю.

І я пам'ятаю
дитинства свого чарівний світлий час;
Я правди шукаю
для себе, для тебе, для кожного з нас.
Я хочу дивитись
на долю крізь сяйво блакитних дзеркал,
Я хочу молитись,
пробач мені, Боже, я – не ідеал.

Ніколи себе не знайду,
I на щастя не маю права,
І біль крізь життя пронесу,
Боротьбу і славу.
Та злодій, що душі краде,
Ти приходиш по всіх щоночі,
Чи житиму ще один день,
Чи зможу відкрити очі?

Я хочу зрадіти,
як горе й нещастя назавжди мине,
І в небо злетіти,
туди, де ніхто не дістане мене.
Я хочу співати,
бо пісня і музика з серця луна.
Я хочу кохати
тебе, щоб для мене була ти одна!

жовтень 2014