Прийшов нарештi днесь Iван

Игорь Кознарский
Прийшов нарешті днесь Іван,
Забрать усі Свята на плечі –
Різдво, Василія, Йордан,
Так було радісно малечі.

Кутя, узвар і пампушки –
Усі ми ними смакували,
Потім вдягали кожушки,
Вертепом йшли й колядували.

Дзвінка й весела коляда
З усіх усюд усім лунала,
Бажала щастя і добра,
Народження Христа вітала.

Василь коней своїх запріг
І вирушив уже в дорогу,
Щоб Рік Новий на долю ліг
І всі вертались до порогу.

В Йорданській льодяній воді
Гріхи свої всі позмивали,
Простили всіх на зло біді,
Дівчата щиро щедрували.

Ну ось і все, прийшов вже час,
З усім чого нам набажали,
Зіслати дяку Господу від нас,
Щоб знов нових Свят всі діждали.

21.01.2019