Песня

Александр Деркачёв
*  *  *

Ой, біда, біда   
На нашу дорогу
Поділила нас
На широку ногу

Поділила в раз
І місця і села
І сім"ю підчас
До самого древа

Ти скажи мені
Чим тебе уйняти
Чим я пред тобою
Чимось винуватий

Ти скажи, скажи
Як, Дніпро широкий
Наших то синів
Ділить на два боки

Ой, брати, брати
На нашу дорогу
Ті два береги
З одного порогу

Ти біжи, біжи
Подаль моя туга
Як вода біжить
Посередині луга

Ой, брати, брати
Згляньтесь на дорозі
Де стоять хати
На однім порозі

Згляньтесь над водою
Посередині лугу
Матір в нас одна
Відчуває тугу