Поринув день у сон

Марина Степанская
Поринув день у сон.
Ледь-ледь жаріє пруг.
Із плес, гаїв, яруг
Лунають в унісон

Мрійливий сюр цикад
І жаби-тенори -
Шал трелей і рулад
Й тремка луна згори.

Колиска неба - хить!
В ній світ, світила й час.
Предвічні цнота й хіть,
Мить літа, повна нас,
   
Цілунків, шепотінь,
Жагучих пожадань,
Зітхань, молінь, тремтінь,
Любви та розпрощань.