Капiтан

Дмитрий Погребняк 555
Навіщо капітан за якір ти тримаєшся
він плисти заважає і тягне ще на дно
його ти тягнеш і в хвилях захлинаєшся
і він того не стоїть - а тебе все одно...
Навіщо капітан тобі залізо це потрібне
швидше його кидай і розпускай вітрила
в умовах сучасного життя це необхідно
скоріш тягар кидай щоб з'явилась сила...
Навіщо капітан досі плисти в спогадах
тебе чекають не відкриті тобою острови
не треба переконувати у зайвих здогадах
а краще попутний вітер ти скоріш лови...