Стрыечня

Владимир Кушарев-Вода
Стрыечная яечня!

  Даражэнькія мае сёння ў нас гісторыя пра наваселле! Мяне
здзіўляе, што могуць зрабіць чалавечыя рукі! Дык вось одна
жанчыны загралася з яйкам і так любіла яечню,што пабудавла
для мяне шыкоўны дом з кардонкі, как мне было цёпла, і каб я
нікуды
не пакацілася! Яна мне зрабіла наваселле! Накрыла стол чыстай
скацеркай!Го, я ўлезла  праз дах і адчула сябе навасёлкай!Каля
мяне яна запаліла свячу.Я налюбавалася сценамі і іх прыгожым колерам,
а потым мы сядзелі і
размаўлялі пра тое ,сёе!Яна прыгасціла мяне шампанскім!
    Потым калі была апоўнач яна мяне паставіла на вакенца!
Ужо была ноч, але ведайце я сядзела ў закутку свайго дома
шчаслівая!Зоры ззялі як быццам дзеля мяне воднай!Хай кожны
так любіць тыя патугі, якія прывялі мяне на гэты сусвет!
   Усё было добра і апоўначы сляза скацілася з маіх вачэй!
Шэпт кветак пяшчоціў мяне! Ветрык  сваволіў, ён  клаўся
ціхім паветрам на парозе майго сбудавання! Я яшчэ доўга
глядзела на зоры!