Сел читать газету кот в превод на р. русев

Росен Русев
Автор: ЛИЛИЯ  ОХОТНИЦКАЯ

Сел читать газету кот,
Ничего не разберёт.
Что написано в газете?
Всё останется в секрете.
Всё в секрете- для кота.
Букв не знает он. Да-да.
Подошла к нему собака.
Говорит она: "Однако,
Сколько здесь мудрёных слов!
Этот текст- не для котов!
Даже я не пойму ничегошеньки.
Не умеем мы читать,
Мой хорошенький!
Но зато - лучше нет сторожей,
чем собаки! А ты- ловишь мышей.


СЕДНА  КОТЕ  ВЕСТНИК  ДА  ЧЕТЕ
Превод Р. Русев

Котето четеше вестник,
от написаното в него
нищо не разбра.
Всичко си остава тайна,
Тайната е за котака - да.
Буквите не знае той.
Кучето дойде при него
и на котето говори: 
Колко мъдри думи има тук!
Този текст не е за котки!
Не разбирам нищо даже аз.
Не умеем да четем,
мой добричък!
Затова - кучетата са добри пазачи!
А пък ти - мишки ще ловиш.