ДАГА АЛКА

Фазиля Бакирова
Минем колагымда дага алка,
Салмыйм аны,сине; тосен бит.
Гомерем буе таянычым булдын,
Яшь чактан яраткан кешем бит.

Ишек остенэ дэ дага элдем,
Кергэн б;хет чыга курмэсен!
Дога укып элгэн бу даганын,
Сихри бер коче бар,к;р;эсен.

Минем колагымда дага алка,
Мина синен бэбэй б;лэген.
Кылган догаларым кабул булып,
Алга килеп тора телэгем.

Синен тосен булган бу алканы,
Насип булсын эле салмаска.
Утенеп сорыйм Аллам,язсан иде,
Бэхет догасыннан калмаска.

Баштан югарырак оск; элдем,
Бэхет юрый бит ул дагалар.
Дага алкам сихри коч сакласын,
Кабул гына булсын догалар.

Ат тоягыннан тошкэн  даганын,
Сихри коче  барын анладым.
Бик зур булэк булган дага алкам,
Бэхетле иткэнгэ салмадым.

Тосен итеп яратып тагамын,
Дага алка синен булэген.
Якты рухларына дога булып,
Барып житсен минем телэгем.