А що, зима

Светлана Ганоцкая
А що зимі я розказала.
Хочу у вЕсну,
Вона мене розчарувала.
Ні заметілей, ні снігів
Ні саней.
Та думаю хитрує лиска.
Бо знає, що весна вже
Близько.
Почне вітрами і морозом
Дмухати,
Закрутить березневу хугу, 
То ж треба сЕстрі
Насолити,
Насипати снігів за пазуху.
Морозом трохи припекти
Щоб і теплом не грілись.
Характер препоганий
І настрою немає в неї нині...
За що не візьметься
Й усе не до пуття і сердиться
І плаче мов дитя.
Тому весною  загуляють
Заметілі...
Та то вже пізно, бо в гостях,
Гостини справить та й поїде,
Чи пішки піде, не в санях...