Обовязок-3

Хохол Хохотович
Із дитинства йде бажання
Стати зіркою з екрану,
Поборовши хвилювання,
Бути в топі, між обраних.

Стати гідним вести судно,
Корабель дитячих мрій,
Хоч в дитинстві не збагнути,
Як безжально бє прибій.

Не зловить порив емоцій,
Що в вітрило справно дмуха,
Й не дає звернуть в потоці -
В інше русло відчайдухам.

Шквал прихильників здіймає
За бортом - великий шторм,
Ті, як справжні попугаї,
Ехом слів несуть повтор.

В капітана за штурвалом -
На обличчі безум й втома,
Мрія стала - капіталом
І обовязком свідомим:

Бути зіркою - й світити
Усмішкою безтурботно,
На заказ мільйонів жити
Кожен день, як на роботі.

Дивуватись - що дивуєш,
Наче професійний клоун,
Кожен жарт, як алілуя,
Відпрацьовуючи  знову.

Повертатися в дитинство
Капітаном дальніх плавань,
Й мріяти - щоб час спинився,
Як покинув вперше гавань.