Звезднонизменное. андеграунд. укр. язык

Серго Сокольник
ЗІРКОВОНИЦЕ
***андеграунд***

Тілом плаття твоє сповзало
Хтивоницо від ДО до ВІД...
- Мій ти кремене! Я- кресало!
Заінтри... Ні!.. Запалим світ,
Що за вікнами зацікавле-
но пітьмою припав до скла!
- Дай-но, люба, у нього каме-
нюку кинути!.. І дала!..
Ти дала... І у вікна зорі
Замість темряви загляда-
ли, і з неба зигзагом Зорро
Блискавиця до рук спада,
Тільки руки розради мали
Трохи іншої... І тіла,
Ними пещені, спочивали
Вже опісля, як ти дала
До креміння мені кресала,
І божествений дар вогню
Їх розпалював... Ми палали
На підлозі у темі НЮ
Під веселе небесне сяйво
І підморгування зірок
Поза вікнами... - Слухай, хай во-
ни відійдуть хоча б на крок,
Папарацісто-знахабнілі
У вікні спостерігачі,
Що світили (чи- освітили)
Наші вчинки... Негарні вчи... )))))