Брат Олександр

Игорь Степанович Шевчук
           Брату Олександрові (Кіляру)
           з любов’ю присвячується


ввійшло повітря у вікно — і —
задзвонило
як кришталь задзвеніло!
як погляд милої
і Вишня Сила...


як погляд милої —
він щастя скрізь знаходить
і так від неба щастєводи
щасливо й ходять!!


«А ти всміхнись!»
є ходаки такі
і так і кажуть у
народі


2

очі художні!
яка це цілість
і скільки щастя — відкрито
стільки
Неба
між ними розлито...


та так як на кордонах —
всі очі — в мито!


3

хіба художники не відчиняли
куском хліба
щілини в дверях незжиті —
у майстернях стояли
безмежне Небо
й безмежне жито


стояли — і проникали
безмежне Небо
в безмежне жито!..
О!
Божа Мати!!

21.01.2020
Йому чужими були інтриги, кар'єра, людська слава, підступи, яким так часто сповнене життя людей, на жаль, також в Церкві. Він жив Христом, жив Його любов'ю.