Три конверти

Людмила Киреева-Силенко
Завалив роботу шеф,
написав заяву,
І наступнику уже
передав всі справи .

Наостанок посміхнувсь,
підводить до сейфа:
«На всяк випадок, отут
поради в конвертах».

Хазяйнує новий шеф.
Тільки справи скверні,
Зітхнув, відчиняє сейф,
відкрива конверта,

В нім записочка чуднА: -
«Нема в ділі ладу?
Запевняй, що в тім вина
вчорашньої влади».

Повірили, залишили
далі працювати,
Тільки скоро знадобилась
і друга порада.

У конверті номер «два»
прочитав «інструкцію»:
«Як не ладяться діла -
почни реконструкцію».

Розвалив все, що було.
Каже: - «Не ті форми,
Зараз всюди почнемо
робити реформи!»

А «реформи» - то слова.
Виробництово ж мертве.
Мабуть, треба відкривать 
третього конверта.

Набирає хитрий код
на залізнім сейфі,
Зараз витягне «джек-пот»
з третього конверта,

Аж трясеться, піт з чола
ніколи утерти...
Ось конверт! А там слова:
- «ГОТУЙ ТРИ КОНВЕРТА»!