Спяшаюся на вёску я да дзеда

Александр Михан
Спяшаюся на вёску я да дзеда
Мой дзед не варыць з курыцы булён
Ён робіць самы лепшы ў свеце віскі
Дзед гоніць з ранку з цукра самагон

А на стале ляжыць кавалак сала
Што дзед яшчэ ўлетку засаліў
Цыбуля, хлеб, ды бульба завітала
Ды той графін куды напой наліў

Спяшаюся на вёску я да дзеда
Мы заўтра разам з ім на сенакос
А сёння за сустрэчу выпіць трэба
Падзякаваць нябёсы за наш лёс

Гараць у печы, грэюць плечы дровы
А на сцяне зязюля кажа час
П'ю за цябе дзядуля будзь здаровы
Кажу табе ўжо ў каторы раз

Спяшаюся на вёску я да дзеда
Мой дзед не варыць з курыцы булён
Дзед робіць самы лепшы ў свеце віскі
Ён гоніць з ранку з цукра самагон

Ты за сваё жыццё ўсё пабачыў
Пабудаваў жыллё сыноў радзіў
Хоць юбілей даўно ўжо адзначыў
Але рабіць яшчэ хапае сіл

Спяшаюся на вёску я да дзеда
Мой дзед не варыць з курыцы булён
Дзед робіць самы лепшы ў свеце віскі
Ён гоніць з ранку з цукра самагон.