Лiст 5 Ад Стрыечнай Яечн!

Владимир Кушарев-Вода
Як Стрыечная Яечня сасватала!


 Ты вось сядзела неяк я на патэльні!Ужо другое жыццё!
І вучыла маладую гатаваць! Каля халыдыльніка яна стаяла!
Я сказала ей:"Давай збірайся сэрцам і розумам, буду вучыць
цябе гатаваць яечню,каб ты умела гатаваць, бо табе трэба
жаніха частаваць! Памый твар з раніцы, намалюй вочы-і да
патэльні!Но нешта я насела на яе!Так як я сама была яечняй
і хацелася поўнай адданасці!Я прамовіла так:
 "Апранай фартух, прыбяры валасы,памый рукі, калі яна узяла мяне на рукі
  ,я падняла лямант. Ну ,хто так бярэ яечню, мягчэй, лягчэй!
І ад крыку нешта я амаль
не скацілася з далоні, але пасля гэтага прыціхла!
...А іншую ажаніла! Крычу её с патэльні.Ну, што ты з ложка
ўзняцца не можаш! Устань начапурыся! Дзе твая зброя! Ты ж купіла
сабе жмінку (памадку).І паверце пайшла ў шлюб, як пакацілася!

  Я ўжо плакала каля бярозы, праводзіла маладую! Пазаду мяне была
старая хата! Было і цяжка і добра! Сэрца не жалела, але перажывала!
Але я крыкнула маладой ўслед на забывай выкарыстоўваць жмінку!(памада)