Биринчи Гъазаль

Тебуев Шукур Шабатович
1.Эсде къалгъан не болады ол чакьдан,
Сабийликде айтхан сёзюнг ётмейди.
2.Сенкилчеги ойнатса да джашауну,
Кёлкъалдысы джюрегингден кетмейди.
3.Ёсюб джетсенг, джашау джолу буршуду,
Тюзетирге къарыуунг а джетмейди.
4.Ташлы тикде арпа себиб кюрешсенг,
Не этсенг да анда зынтхы битмейди.
5.Къудуретли бермегенни излесенг,
Къадарынгы уллу насыб кютмейди.
6.Айтырымы мен айтдым да бошадым,
Сен билесе, Селим акъыл тёкмейди.