Ючюнчю Гъазаль

Тебуев Шукур Шабатович
1.Тау башлагъа джыйылгъанды зор булут,
Сууукъ келиб,къыш къамасын таблайды,
2.Себелесе тауугъа,тюзге къар кесин,
Тюшген джерин бояу салмай акълайды.
3.Къач сарысы тагъаланыб тас болса,
Келлик чакъны адам сюйюб джокълайды.
4.Кърсыз къышны бир инсан да излемейд,
Къар джауарын ол тансыкълаб сакълайды.
5.Къышны излемей мурулдагъан табылса,
Къышны Селим шоху кибик джакълайды.
6.Джай джашили турса да эсде тас болмай,
Къышха Селим къарачай къой къакълайды.