Ёмюрлеге эсгертменги салгъанча. Батчаланы Муссагъа

Тебуев Шукур Шабатович
Огъур кюнде къара бушуу табылыб,
Джюрекледе боран болуб улуду.
Чексиз сюйген дуниянгы кёрмезча,
Ёмюрлеге эки кёзюнг джумулду.
Къызыу барад заман учуб тохтаусуз,
Сени атынг тенглеринги эсинде.
Тансыкъ болсам,сени табмай кёрюрге,
Китабынгы къолгъа алама кесим да.
Ол сагъатлай кёзлюгюнгю тюзетиб,
Джашырмайын сагъыш басхан кёзлени,
Къарайса сен хар тизгинни башындан,
Ана тилде кескин айта сёзлени.
Хар сёзюнгде- сагъышларынг,умутунг,
Джангы къарда кийик ызла къалгъанча,
Тюшгендиле джюреклеге джазгъанынг,
Ёмюрлюкге эсгертменги салгъанча.
1982дж.