Звичайна рiч

Татьяна Прит
Звичайна річ. Звичайна річ!
Коли ти маєш право на життя.
Коли від страху не ховаєшся за піч.
Коли з ровесниками може гратися твоє дитя.

О Боже, це ж звичайна річ!
Коли ідеш по вулиці спокійно.
І не страшна тобі наступна ніч.
Немає примусу робити речі,
Що накажуть, «добровільно».

Коли ніхто не вигяняє тебе з хати.
І не обмінює твоє життя за хліб.
Коли не мусиш кожен день чекати,
Щоб в яму хтось тебе загріб.

Те що дарує з радістю могутній Бог,
Чому так просто відбирають люди?
Чому байдужість, заздрість переходить той поріг,
Де зло винагороджується всюди ?

Звичайна річ, на право  вільно жити.
На власну думку, радість, щастя та любов.
Коли своє майбутнє здатний сам творити,
Та воля є фундаментом людських основ.

ТАТ 26.01.2020 ( 01.53)