Навчитись малювати олiвцем...

Миклош Форма
- Навчитись малювати олівцем,
мені здається, неймовірно важко,
мов гостру зброю, в руки взяти тяжко
цей олівець с заточеним кінцем…

- Ви спробували у житті хоч раз?

- Ні разу ще не спробував, боюся.
На олівець і білий лист молюся
і шепочу у снах: іще не час…

- То спробуйте, Вам розпочати шлях
потрібно, щоб наблизитись до мрії...

- Боюсь, що мрію – поки я не вмію.
Навчусь – і що я бачитиму в снах?..