Волочобная. Бел. Рус

Максим Троянович
Идем, братцы, вдоль улицы
И зайдем  в хозяйский двор!
Хозяйский двор на семь сажон.
На семь сажон, на восемь столбов.
А в том дворе стол стоит.
На  том столе сам Бог сидит.
Около его все праздники
Волнуются, прикидываются.
Кому впереди идти
Первый  праздник - святой Юра.
Второй праздник - праздник  Никола,
 Николушка  - старая ржанка.
Третий   праздник- святой Илья.
Хозяюшка, наш батюшка!
Спишь ли, лежишь, почиваешь ли?
Когда не спишь, зазывай в домик!
Ни часто ходим, не много просим.
Начинателю - красненьких яиц
Моим братьям - по пятачку.
Кто кошёлку носит - одного хватит
Когда сила - хотя  полсыра
Когда изнеможение -  полпирога
Пожалуйста - водки фляжка.

    Перевёл Максим Троянович

Валачобная


Ідзём, братцы, удоль вуліцы.
Ды зайдземся ў хазяйскі двор!
Хазяйскі двор на сем сажон.
На сем сажон, на восем сталбоў.
А ў тым двары прыстол стаіць.
На прыстоле сам Бог сядзіць.
Каля яго ўсе празьнічкі.
Шыхуюцца, рахуюцца.
Катораму ўпярод ісьці.
Першы празьнік – святы Юра.
Другі празьнік – святы Мікола.
Міколушка – стары сявец.
Трэці празьнік – святая Ілья.
Хазяюшка, наш бацюшка!
Ці спіш, ляжыш, ці спачываеш?
Калі ня спіш, заві ў хатку!
Ні часта ходзім, ня многа просім.
Пачынальніку – дзесятак яец.
Маім браткам – па пяточку.
Хто кошык носіць – аднаго досіць.
Калі сіла – хоць паўсыра.
Калі змога – паўпірога.
Калі ласка – водкі пляшка.