Шматочок хлI ба

Александра Мошкович
На полиці лежав,
Черствий  шматочок хліба.
Увагу він на все звертав.
Бо  плісень його боки  з’їдав.
Від цього дива він здригав.
Людські знущання хліб терпів.
Та силоміць, тихесенько зносив.
Народ кричав – черствий сухар.
Лиш тільки білий купував.
Бо був він, ще м’який.
Пухкий та з пару.
Шматок черствий не витримав,
Людської, необачливої зради.
Сказав болючі та щирі слова.
До старості байдужій, я долежав.
Та шану народну, так і не здобув.
Колись я був, ще молодим.
Лежав м’якесеньким, пахучим.
Мене народ любив.
Та з купував,лиш залюбки.
Бо люблячи, українським  назвав.
Та сіллю, хлібом  всіх гостей,
я  завжди пригощав.
Забув народ, моє добро.
Тепер на полиці,він одиноко,
В самоті  лежав.
Черствий,непотрібний, нікому,сухар.
В своїх думках, мріяв хлібець,
Про щирість людську, українську.
Та дякував сам,він собі.
Що його народив,Український Народ.