С ль Христова

Игорь Степанович Шевчук
    Сіль Христова

    Поема


                Господу Ісусу Христу
                і Діві-Матері
                з любов’ю присвячується


1

Легке серце
не слід шукати жодного
                доказу
йому Небо фокус!


його ніхто не зміг зробити
                легким
лиш Той
        і Та
        за Яких шугають
                слова й лелеки


многії витріщають зуби
і біжить в цокоті їх
                клекіт!

а над усією Україною —
                легке серце!
а видно здалеку
як дім і душа руїни
а тут над усією Україною
                легке!
й не душа — серце!!


і хтось не знає — і не
                напише...
тож світ не
             має
й легке серце залишить

 
2

многе і роблять многії
многії оббивають пороги
Рим закінчивсь
виявляється — це є
для Павла дороги...


многії чують лелеків
і не розуміють лелеків
й в Павла, який відлітав,
                серце легке!


3

антимережі
антисвятих
виявилось —
це вони —
щоби світ затих
коли досягає Христове
                далекість


4


важковажучі —
це люди
         невільні...
виявляється
серце легке
начиняє м’ясо
Христовою сіллю...

06.11.2019,
Київ