Ми укра нц

Олег Сычёв
Гей. українці, як живете за кордоном?
Допомогає жити рідна мова Вам?
Спілкуєтесь давно вузеньким колом,
І розмовляєте українською там.

І хоч далеко Ви від Батьківщини,
Та пам`ятаєте яка у жилах кров,
Ви зберегли любов до України,
І Україна зберегла до Вас любов.

Ви прославляли Україну за кордоном,
І особливостями розуму свого,
Жили далеко, та по батьківським законам,
Ми, українці, всі на цьому стоїмо.

На іноземних мовах вчаться ваші діти,
Але під дахом Вашим рідна мова є,
В відшкодування з іноземної освіти
Національну гідність їм вона дає.

І нашу рідну мову всім своїм нащадкам
Передавайте для майбутніх поколінь,
Хай і вони живуть по батьківським порядкам,
Хай доторкнуться українських сумлінь.

Про Вас завжди на Україні пам`ятають,
Бо всі Ви птахи з українського гнізда,
Ті ж самі зорі в небі завжди сяють,
І батьківщина – Україна в нас одна.

Вона, як мати, прийме Вас в лиху годину
І нагодує материнським молоком,
Чоловікам протягне повную братину
І українське смачне сало з часником.

Гей, українці, «Будьмо!», де б не опинились,
Пишаймося походженням своїм,
На мові українській ми навчились.
І шану віддамо батькам своїм.