Херсонщина

Олег Сычёв
О, Херсонщино, усміхнена земля!
Я не бачив отаких ніде, ніколи,
Скільки їдеш, навкруги поля, поля,
Аж до Криму приведе Азовське море.

А рівнесенька яка місцевість та!
Ніби стіл, немає спуску і підйому,
А колись тут проїзджали на волах,
Чумаків по сіль вела оця дорога.

А росте на тій землі занадто все:
Полуниця, виноград і баклажани.
Всяка всячина в Херсонщині росте,
Не зрівняються ні з чим її баштани.

І росте на тих башанах смакота!
Кавуни і дині - це десерт до столу,
Колоситься там пшениця золота,
Є томати й огірочки для засолу.

А Херснські вина – ніби то нектар!
Насолоджуються ними, всім вони до смаку,
Кращих в світі точно не бува,
Я кажу, бо я на цьому з'їв собаку.

А вода у морі чиста, як сльоза,
І по берегу стоять пансіонати.
Арабатська стрілка то легка хода,
На півострів кримський простувати.

Ось така земля на Україні є!
Цим пишалася завжди моя держава.
О, Херсонщино, усміхнена земля!
Старовинна ти, а як дитина жвава.

Я люблю відпочивати в тих краях,
Милуватися на море, на природу,
І Херсонщина завжди дає мені
Від життя на Україні насолоду.