***

Фаниль Асфаров
Тагын кышлар салкын алып килде.
Бию белмэучелэрне  дэ биетеп.
Эреп беткэн бозны инешлэрдэ.
Тагында якшырак ныгытып.

Эрегэн тамчылар катып калды.
Йорт тубэсенен кыегында.
Чыккан янгын йорэгемне салды.
Кирэкмэскэ булган кайгыга.

Керсэ кайгы биктэ тундыра бит.
Кунеллэрне ошетеп алып.
Тизгенэ булмастыр, тырышсанда.
Янгын утлары кебек янып.

Урамдагы салкын кыздыра бит.
Куз хэтэр кургэн йоземне.
Язмышым ник жэллэми туздырасын.
Бик кыска бирелгэн гомеремне.