соловейко

Александр Ярошевский
шукати де нема
          кому не притаманне
за віхолою слів
              розчутих крадькома
сенс й змісти дивні
               про своє бажане
невиплекане
        у невиплакане згаг

де у дзвінкім степу
            глухі річки маленькі
де верболози соловейко гне
        гойдає спів
            байдужий і сіренький
співа своє
            співає бо жиє

то що ж ми там шукаєм де нема
де світ такий глухий немов пітьма