Пробач

Светлана Даныш
1.
Ти послухай про моє життя -
Це клаптики паперу, а чи з клаптиків ковдра.
Я чомусь не можу склеїти так,
Як було воно раніше - щасливо і добре.
Я втомилася збирати гріхи.
Засинаю від утоми, а чи падаю в безсоння.
Розумію, що хтось не простив
Мені "завтрашнє" вчора й щасливе  сьогодні.

Приспів:
Пробач
Помилки моїх невдач.
Пробач,
Я хотіла, як краще, і не знала - нащо.
Пробач,
Я кричатиму, а ти не плач,
Я мовчатиму про своє горе,
Що не можу до тебе прийти сьогодні
 і вчора
Щось пішло зовсім не так.
Мені жаль, що не можу змінити ніяк,
Ти знаєш, як?

2.
Я вже сильна, ти повіриш мені?
Я братиму на себе те, що не розуміла.
Серед того не безладдя, а дощі,
І вони на мою душу - сльзами - безсила.
Я не хочу, чуєш, більше так!
І мій ворог - не ти, а мерзенна образа.
Запроси лиш мене, запроси,
Може - через сто років, і може, не зразу?

Приспів.

24.01.2019