У натхненнi - чудо!

Таис Лещинская
У НАТХНЕННІ - ЧУДО!
Королеві гобелену Півдня України, художнику,
Заслуженому діячеві мистецтв України,
професору Інні Григорівні Черкесовій, присвячую

Нам буденність часом дошкуляє,
Не дає за обрій зазирнуть
І на дУші наші посягає...
Та звитяжну, не здолати путь!

Ту, що в мрію відчиняє двері
І завждИ за горизонт веде.
Крізь негоди, перешкоди, терені,
Мов зірниця раптом промайне...

То натхнення - спалахне коханням,
Та й в очАх засвІтиться без слів,
І любов;ю - Всесвіту послАнням,
Що Всевишній людям заповів.

Оживуть надії у полОтнах,
МАрмур, глина в вІнцях золотих...
І, неначе зіллям приворОтним,
Згасять в серці біль тортур земних.

Зазвучить здесь на високій ноті
ДИвна скрипка на коротку мить
І чиясь душа, бувА й в скорбОті,
СОлодко і ніжно затремтить

Та й полИне піснею усюди,
З нею інші дУші розцвітуть...
СтвОрюють це чудо - тільки люди,
Що з натхненням у серцях живуть.
Таїс Ліщинська, 1993р.