Голос Украiни!

Таис Лещинская
ГОЛОС УКРАЇНИ!
Земля - товар? Кому на думку спАло
Землею України торгувать?!
Щоб їй цвістИ, стількОх життІв не стало...
А ви... її зібраАлись продавать?!

Кому? Навіщо? Навіть говорити...
Гріх, люди, навіть дУмку таку мать.
Вкраїнську землю, кров"ю вщент полИту,
Немов злидАрку, в рабство віддавать?

Невже нема кому у ріднім домі,
В країні нашій, сповненій надій,
Тут працювати, на землі, без втОми
Для здійснення всіх наших давніх мрій?

Я серцем чую України голос,
Потужний голос рідної землі:
"Хай в полі визріває щедрий кОлос,
Що зрОщують вкраЇнські мозолІ

Не в рабстві в грошовИтого магната,
І не в чужого покупцЯ в ярмІ,
Що дІлять всіх на бідних та багатих,
А в праці вільній, на своїй землі.

Я ваша рідна ненька - Україна,
Благословенна ГОсподом земля.
Не дайте ж, люди, на моїх руЇнах
Щоб закотИлась ваших мрій зоря"!
Таїс Ліщинська, 09.08.2019р.