I чого тiкати... укр. пiсня

Лариса Геращенко
Платон Воронько

Стрілася на полі, руку подала,
Чорною бровою тихо повела.

Ніжно усміхнулась, зникла у житах,
Хусточка майнула, наче білий птах.

Я повів бригаду славних косарів,
Хвилями покосів поле перебрів.

Думав, заховалась в житі, гущині,
А вона сміялась десь у далині.

А вона зв»язала росяні снопи,
Колосок зривала з кожної копи.

Як ішла додому в житньому вінку,
Радо всі вітали дівчину швидку.

Лиш у мене серце билось гаряче:
Думав, чорноока знову утече.

Утекла б, та в полі скрізь уже стерня,
Утекла б, та серце дівчину спиня.

І чого тікати, як зійшлись путі,
Як любов єднає щастя у житті!
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
1 .02. 2020г.