Пiсенний голос журавля

Таис Лещинская
ПІСЕННИЙ ГОЛОС ЖУРАВЛЯ
Світлій пам;яті Олександра Федоровича Присенка, співака

О, як співав натхненно ти:
"...Коли у серці туга,
Лети, журавочко, лети
За себе і за друга..."

ДерЕва вкрилися журбою,
ГіллЯ схиливши до землі...
Здається, кличуть за собою
Когось у небі журавлі...

То у скорбОті серце плаче -
Співак іде в останню путь.
Була у нього щира вдача,
Та вже нічОго не вернуть.

Без нього пісня журавлина
Тепер над світом проплива,
І тільки пам"ять незрадлИва
В скорботнім серці ожива.

То визріває, наче колос,
І ллється легко, як завждИ,
З магнітофону дивний голос:
"...Лети, журавочко, лети..."
Таїс Ліщинська, 1994р.