Спiвець всесвiту

Олександр Мачула
Поезія – феєрія, стихія,
система незбагнених ординат!
Кохана вірна, мрія і… повія,
соратник, друг, товариш, просто кат…

Вона, вона, вона, вона усюди!
Кипить уява, образність, екстрим,
відступники, герої, звичні люди,
а на загал – паяц і пілігрим…

Поет – він хто, пророк чи просто хворий?
Кумир стражденних, блазень і дивак,
бруківки шмат, що мов кришталь прозорий.
Він подих вітру, космосу співак!

02.02.2020