Я верю в Беларусь

Максим Троянович
Праз гушчары шляхоў струхнелых
Аджыўшае ў песні перайшло.
Барознаў  добрыя надзелы -
Адорыць хлебам спелае жніво.

Наша Беларусь - усім на здіўленне
Будуе лад у сялянскі кут.
Жыцця сумелася ўзнаўленне,
Бо абраны мэтавы маршрут.

Хутчэй прынада   адчыніць дзверы,
Хто марнасцю не спапяліць.
У Беларусь, у годнасць веру,
Не сарамліва, добра будзем жыць!

Грай веліччу, што сонца на яліне.
Вясёлка нам адной з прыкмет.
Нішчы  не будзе болей у краіне.
Адкрыты мы, нам адкрыты свет.

Народзіцца сонца веснавое,
Абудзіць нашы селішчы ад сну.
Пад сцягам племя маладое,
Кранем  у зацятую струну.