Пшениця... Небо... Легка тиша...

Вероника Лаврентьева
Вдохновение
http://www.stihi.ru/2019/04/07/3896


Чарівно! Вітерець у полі
Пасе зеленого коня,
І пестить сонце, наче доля,
Достигле в колосі зерня.

Чебрець, немов яскраве руно,
Яри шатрами вистеля,
І сонця золотаві струни
Плекають серпня немовля.

Напитись поля духом спраглим -
Яке це щастя і снага!
Земля - скарбниця рідних магій,
І тим для серця дорога.

Пшениця...Небо...Легка тиша...
Лиш вітер колосом хита,
Де пісню жайворонок пише
Та з неба піснею зліта.



Иллюстрация:

Пшеничное поле с жаворонком.
Винсент Ван Гог, 1887.