Укр. Коли серце кра

Анатолий Ляпатинский
Пролетіли дикі гуси, 
над нашим селом,
я ж весь час туди дивлюся,
в поле за ставком,
Пролетіли над дахами,
де колись жили
де навчався разом з вами,
де сади цвіли.
Кожну осінь я дивюся
як ключ відлітає,
весь час думаю про себе ,
що ж  мене чекає.
Мабуть так і залишуся
без рідного краю,
та з сльозами відвернуся
коли серце крає.