Ревнивица Луна Лироэпикоцикларий Влюблёника

Юрий Чувашов
               

                ЮРИЙ ЧУВАШОВ

                РЕВНИВИЦА ЛУНА

            (Из Лироэпикоциклария «Влюблёника»)

               
                Галине Яковлевой
                -------------------------


В
      Твоих
            Глазах
                Вселенная
                Отражена.

                О,
                Как
                Волнует
                Душу
                Мне
                Она!
               
                Божествен
                Свет
                Твоих
                Очей.               

                Сияние
                Их               
                Радужных
                Лучей 
                Мне               
                В
                Сердце
                Сладость               
                Льёт.

                И
                Вдохновенье
                Дивное
                Даёт.

                Красой
                Твоею
                Ослепительной
                Поражена -
                Взгрустнула,
                Побледнев,
                Ревнивая
                Луна.               
               
                Я
                Чувствую,
                Она -
                В
                Трагической 
                Печали.               
               
               Лучами               
             Нервно
           Облака
         Мочалит.               
               
    Нас               
      Двое,
        А
          Луна -
            На
              Одиночество
                Обречена.

                В
                Тоску
                Глубокую
                Впадая,

                Уныло
                Бродит
                По
                Небу
                Одна.               
               
                Отрады,
                Радости
                Найти
                Не
                Чает.

                И
                Грустью
                Безысходной
                Она
                Сегодня
                Многих
                Опечалит...   
               
                (1970 год.
                Ленинград).