Ми хочемо... 07. 02. 2020

Геннадий Каплун
Ми хочемо, щоб шут смішив людей,
А не сміявся бридко над народом,
Щоб океан співав, як соловей,   
А не бодався, як козел, з уродом.

Ми хочемо, щоб кожен місце знав,
Де він покаже всім своє обличчя,
А не про когось, щось розповідав,
Кидаючи наївні протиріччя.

Старіють очі тільки від гріха
І злу начхати, хто ти, з ким і звідки,
Якщо себе обрав за пастуха,
А сам ніхто, і, навіть, хтозна-звідки.

На фоні інших зірка і свіча.
Співай собі, і геть, повзи до раю.
Тебе наздожене козел-слуга.
Його я вже давно не поважаю.
   
Історію не пише хтозна-хто,
Ні манекен з набором слів і мімік,
Ні голос-русофоб в своїм авто,
Що начитався профашистських лірик.

Історія складніша за буфет
І корні перекручувань не варті.
Шуту і голосу подайте марафет.
Нехай вони себе полюблять в марті.