Пир по време на чума

Генка Богданова
На тези, чиято ненаситна алчност съсипа  България и българския народ

Пирувайте, пирувайте, чакали!
Пролейте и последната ни капка кръв!
Народът – него кучета го яли!
Оглозгахте го вие с  животинска стръв!

Убихте идеали и надежди.
Потъпкахте достойнството му, гордост, чест.
Вашите "грижи"  - в ада го отвеждат,
„дарихте“ го с живот окаян и злочест!

Вземайте, грабете! Наточете ножа,
докато на власт сте, не губете  време,
бързайте, дерете тънката ни кожа,
че щом се събудим - дявол ще ви вземе!