Укр. Двадцятий р1к, яко1 кв1тки?

Анатолий Ляпатинский
Кожний з нас має, свій знак Зодіака,
по якому дивляться календарю,
У когось рік Змії, у когось рік вівці, чи Рака,
якому вірять так, немов поводирю.
Двадцятий рік, є роком однієї квітки,
яка росте в воді і на землі
і він відноситься не лише для сусідки,
яку всі називають так, як і її.
Одні говорять - заворожене латаття,
а в інших це кувшинка водяна,
в якої пелюстки вже так розкриті,
що ніби тягнуться із річкового дна.
Вони бувають різних кольорів
і на воді і на землі, від жовтої до білої,
а я запам"ятав ще з молодих років
таку чудову назву - просто Лілія.
Цю назву  переніс я через все життя,
і до сьогодні, і усі ці дні,
і в мене залишились гарні відчуття,
які тримаю в пам"яті своїй.