Бджiлка

Алла Мисяк
Жу-жу-жу…Летіла бджілка,
Сіла на квітучу гілку,
Й нумо зразу працювати,
З квіточок пилок збирати.
Назбирала скільки,діти,
Що не може й полетіти.
Жу-жу-жу, жу-жу-жу,
Відпочину, посиджу.
От би вітру налетіти,
Помогти бджілці злетіти.
Вітер-вітер, друже мій,
Ну хоч трішечки повій.
Ось і вітер як дмухне
Нашій бджілці в крила,
Де і сила узялась,
Відразу злетіла.
Мов заведена летить,
Немає утоми.
Ось і пасіка видніє,
Буду скоро вдома.
Вартові біля льотка
Справу добре знають.
У шпаринку до вуликів
Чужих не пускають.
Що тут робиться,малята,
Такий гул стоїть.
Повертаються рої,
Робота кипить.
Заложують все до рамки
І пергу, і мед.
Жваво так мотаються,
То взад, то вперед.
Усі квіти облетіли,
Усе потрусили.
Щоб медок духм'яний
Мав цілющу силу.
Жу-жу-жу, медок смакує,
Жу-жу-жу, медок лікує.
Знають всі це добре,
Хто хоч раз зкуштує.
То ж  подякуємо бджілці
 за медок смачний в тарілці.