БУСЫ на украинском языке

Елена Задорожная-Щербакова
(присвячую Щербаковій В.В.)

Наша баба моду знає,
Все зі смаком одягає.
І прикраси в неї є,
Білі буси* - головне.

Раз до нашої бабусі
В гості правнучка зайшла.
Баба, навіть, не гадала,
Яка скоїться біда.

А та дівчина маленька,
Ой, моторненька була.
Білі бабини ті буси
В одну мить вона знайшла.

Швидко буси розірвала,
Потім десь їх задівала.
Де ж ті буси? Ой біда!
Були буси - і нема!

Ой, яке для баби лихо!
Ой, яка ж оце біда!
Як без бус отих на світі
Далі житиме вона?

Буси нові їй шукають,
Всі крамниці обійшли.
А таких, як баба хоче,
У крамницях не знайшли.

А тут кумочка рідненька
Заспокоїти прийшла:
"Не хвилюйся,не турбуйся,
Буси я тобі знайшла.

Принесу тобі я буси,
Гарні буси,ще й блищать.
Як ті буси ти надінеш,
Будеш, кумочко, на ять!"

В день народження бабусі
Наша кумочка прийшла.
Ну, і як і обіцяла,
Буси бабі принесла.

"Я дарую тобі буси,
Хай на щастячко твоє!
Таких бус у мене вдома
Ще три метри, мабуть,є."

Наша баба знов щаслива,
І радіє, як дитя.
Оті буси ялинкові
Знов вернули їй життя.

Смішно нам,
Бо старість чуде.
А хто зна,
Що з нами буде?!
      ***

Буси*-намисто(укр.мова)
       *******
Наша баба моду знає,
БУСАМИ намисто називає!