Водгук. Н. Гилевич Паклон табе, мой беларуски краю

Виктория Кожемяко
На творчым шляху народнага паэта Беларуси Нила Гилевича шмат зборникау .  У кожным яго творы падымаюцца пэуныя  праблемы, на яких аутар хоча засяродзиць увагу. Асноуным зместам паэзии Н. Гилевича з'яуляецца духоуная спадчына народа, лёс роднай мовы  и культуры у цяперашни час.

У сваим вершы "Паклон табе, мой беларуски краю.." паэт паказвае сябе як сапрауднага патрыёта, як чалавека, сапрауды закаханага у сваю радзиму, у родныя мясцины. Ён захапляецца прыродай, у самых звычайных рэчах знаходзиць прыгожае, незвычайнае. Для яго ".. лист дубовы - як чароуны лек", вось  настольки ён адданы свайму краю, настольки  яго уражвае навакольны свет. Аутар гаворыць "дзякуй" за хлеб, за магчымасць спяваць вольныя песни у мирнай краине.

Нил Гилевич сапрауды шчаслиу жыць на Радзиме. Ён з'яуляецца вяликим прыкладам таго, як трэба любиць и шанаваць тыя месцины, дзе ты нарадзиуся и жыу.