Родная мова

Мария Мучинская
РОДНАЯ МОВА.

Мая родная мова,
Ты прабач, калi ласка, мяне,
Што хавала я слова
Вельмi доўга пад сэрцам - на дне.

Не знайшла тады моцы,
Каб змагаца за мову маю,
Калi родныя слоўцы
Выклiкалi насмешку адну.

Адчуваю я горыч
Здрады той, каб назваць яе сном.
Змог пiсаць Караткевiч,
Льюць бальзам «Каласы пад сярпом».

А Мулявiн? З Расii!
Закахаўся ў пявучасць тваю.
Вы ўдваiх, як мiсii,
Услаўлялi Радзiму маю!

Ты даруй, як дзiцяцi,
Беларуская мова мая.
Ты мне родная мацi,
Выбачай, заблудзiлася я.

Я знайду ў сабе сiлы,
Выйду скора з той цемры на свет.
Абвяшчу на прасторы -
Гэта мовы маёй першацвет!