На прадвесьнi

Станислав Шастак
Хоць на двары амаль вясна,
Ды нешта сэрца халадзее.
Ці можа мэта не відна?
Ці можа невядома дзе я?

Ці можа абарваўся шлях,
Ці мо’ яго растаннем змыла,
Ці ў маіх руках, вачах
Змаганне мары патушыла?

Куды, зачым ісці, ляцець
Мне болей зорка не пакажа.
А хочацца не існаваць, не тлець
Не жыць далей, як карта ляжа!

Так, на двары амаль вясна!
І знікнуць холад і завея,
Бо мары зорачка відна,
Сбвятло надзей мне сэрца грэее!