Чи тэбэ ны люблю йя...

Тамара Крячко
Использован кубанский суржик.

Чи тэбэ ны люблю йя,
Чи тэбэ ны кохайю,
Маты,родына,люля...
В пылынах лопуха йя.
В сыней нэба сорочки,
З писней вэшней сынычкы...
Дычка йя твойя-дочка,
Ричь напивна я,ричка.
Стэп йя,билына хата,
Вышня в цвити апрэльском...
Чугунок йя,з ухатом,
Чорна,сытна зэмэлька.
Чи ны рвусь йя до тэбэ,
Ма,из дальнего крайю?
Чи тэбэ ,йяк загрэбу,
По крупьцям  нэ збырайю?
Вэрбой гнусь над Кубанью,
В нэби майюся птахой,
Маты,родына,няню,
Колыбэль мойя,плаха.