246. Масляна

Дмитрий Арутюнович Романов
Якось вранці у міському парку
Сіверські слов'янські побратими
В масках. і одягши вишиванки,
Проводжали ми всім містом зиму!

Парубки гілок порозкладали,
Щоб були заможні і багаті,
І, коли вже стало їх чимало,
Розпалили сонячне багаття!

Смерть зими є на маленькій голці,
Що висить у лісі в шкаралупі.
Ми вітаєм радо бога Сонця,
Варимо гриби в духмянім супі!

В горло ллється свіжа медовуха,
І млинцями з маслом заїдаєм.
Тут не можна святкувать без руху -
Тож на сцені музиканти грають!

Грають, і навколо хороводи
Водять із розпущеним волоссям!
Ми вітаєм щиро бога Рода;
Ми вітаєм радо бога Сонця!

Сам Ярило попиває пиво;
Велес посміхається у вуса.
Молоді кохаються в кропиві –
Кожен тут щасливим бути мусить!

Масляна! Чому ж ти не радієш?
Гріє зиму кожен Сонця промінь!
Весна розтуляє свої вії;
Весна пануватиме на троні!

Маски, співи, жарти і колядки...
Гей, слов'янин, весну слав веселу!
Втекла зима, аж блищали п'ятки...
Хлопці, ви куди її провели?

січень 2020