261. Цвяхи

Дмитрий Арутюнович Романов
Ми – лиш батарейки у нашій державі,
Що не потребує джерел додаткових.
Цвяхи забиваються в череп іржаві,
А можна було б забивати в підкови.

Цвяхи ті задовгі – наскрізь видно ікла,
Отруюють мозок іржею заліза,
І ми покидаємо рідні домівки,
Неначе назавжди збираєм валізи.

В тотальний контроль відпускати родину
Стає вже нормальним. І знов від’їжджати
Туди, де усе заколисане димом,
Повітря вдихається тільки у зябра,

Туди, де вночі танцюватимуть іскри,
Вода з металевим смаком аномальним,
Де вчать толерантності до сатанізму,
Стає вже природним – стає вже нормальним.

Покинуті ниви, полісся і стави,
Річки; і в містах попеловії хмари;
Покинуті всі прикордонні застави –
Прощай, Україно! Бо це – твоя кара.

січень 2020